Турнир в памет на великия Милен Добрев

Турнир в памет на великия Милен Добрев
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Турнир в памет на последния ни олимпийски шампион - Милен Добрев, ще събере цвета на родните щанги тази събота, научи Sporta.bg. Събитието ще се състои в родния град на щангиста - Пловдив, а арена ще бъде залата, която носи името му до Гребната база. 

Припомняме, че Милен Добрев издъхна от инфаркт твърде млад - през март 2015 година, когато бе едва на 35. Цяла България тогава остана покрусена от вестта за кончината на великия спортист, който стотици пъти ни насълзяваше очите от щастие и гордост, носейки медали от най-престижните надпревари на планетата.

Турнирът под тепетата стартира в 10:00 в събота с кадети. След младите таланти - в залата идва ред на жените, а кулминацията ще бъдат изявите на елита в мъжките щанги. Участие ще вземат най-именитите имена на България от националния отбор. Със сигурност в зала "Милен Добрев" ще е интересно за феновете на вдигането на тежести, а и не само.

Организаторите ще се погрижат всички присъстващи да си спомнят за Милен Добрев. В паузите между състезанията на микрофона ще бъдат изреждани постиженията на Милен, които завинаги ще бъдат изписвани със златни букви в историята на щангите. 

Идеята на хората, които осъществяват турнира (това е втото издание) е той да стане традиционен. Ето защо е добре да се спомене кой помага за провеждането на събитието. Това са Община Пловдив, "Централ гейминг клуб", млечни продулти "Ванела", както и "Алба Групс". 

Наградният фонд ще бъде в размер на 3000 лева.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »