Лазар Влайков излиза под гаранция

Лазар Влайков излиза под гаранция
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Парична гаранция в размер на 8000 лева е новата мярка за неотклонение на Лазар Влайков. Това реши състав на Окръжния съд в Пазарджик с председател Кристина Пунтева, предаде ДАРИК.
 
Казусът беше гледан миналата седмица в Районния съд, който излезе с решение обвиняемият да остане под домашен арест.45-годишния Влайков поиска по-лека мярка с мотива, че сега не може да изпълнява задълженията си като председател на земеделската кооперация в Септември, както и като общински съветник в Септември.

Влайков бе задържан за убийството на ресторантьора Наско Тонкев от Виноградец, който бе прострелян смъртоносно със законно притежавания пистолет на съветника.Първоначално властите твърдяха, че изстрелът е произведен от 6-годишния племенник на Лазар, който е освободен само 24 часа след задържането си без повдигнато обвинение.

Последва скандал, чуха се и обвинения, че местният политик, тогава все още представител на ГЕРБ, се ползва с политически и прокурорски чадър. След намесата на главния прокурор Сотир Цацаров последва ново задържане, а на 12 септември на Влайков беше наложена мярка "домашен арест".Тогава случаят беше прехвърлен към полицията и прокуратурата в Пловдив с цел осигуряване на безпристрастност.

#Лазар Влайков #гаранция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"