АБВ: Промяната на Конституцията е кьорфишек

АБВ: Промяната на Конституцията е кьорфишек
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Промяната на Конституцията относно престъпленията с приватизацията е поредният кьорфишек. Така председателят на АБВ Константин Проданов определи предлаганата от ГЕРБ промяна на Конституцията, с която на практика да се премахне давността за престъпления, свързани с приватизацията.

Проданов бе категоричен, че това е поредният блъф, от който нищо няма да произтече. Той отново застъпи тезата, изказвана неведнъж и от президента Георги Първанов, за необходимостта да се отворят икономическите досиета на прехода, за да се види кой какви ангажименти е поемал.

Според лидера на АБВ преди промяната на Конституцията е редно Агенцията за приватизационен и следприватизационен контрол да разгледа всяка една сделка, в противен случай се слагала "каруцата пред коня".

Проданов бе категоричен, че в последните десет години обаче, въпросната агенция е на ръчно управление от страна на ГЕРБ и обвини герберите, че с тяхно мълчаливо съгласие е станало прикриване на въпросните зулуми на прехода. Той постави под съмнение искреността и желанието на ГЕРБ, както и политическата им воля да се занимават с този въпрос.

По думите му въпросът е удобен за отклоняване на общественото внимание от острите въпроси като Бюджет 2018, антикорупционният закон, който е бил приет.

Проданов бе категоричен, че с въпросния антикорупционен закон, предложен от ГЕРБ, съдържащ 10 годишна давност, се амнистират зулумите на приватизацията. "Това е просто поредната медийна пушилка, от която нищо няма да произтече, но е много удобна за ангажиране на общественото внимание", коментира Проданов.

Лидерът не АБВ не скри досадата си от факта, че за пореден път вместо реално решение се предлага нещо проформа.

#АБВ #Конституция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »