Емоционална изповед през сълзи сложи край на приказката на Джиджи

Емоционална изповед през сълзи сложи край на приказката на Джиджи
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Живата легенда на италианския футбол Джанлуиджи Буфон обяви отказването си от националния отбор на "Скуадра адзура" след 20 години вярна служба. Вратарят на Ювентус стори това със сълзи на очи след равенството 0:0 срещу Швеция, което попречи на италианците да се класират на световното първенство за пръв път от 1958 година насам. Джиджи изигра своя мач номер 175 с националната фланелка, но пропусна шанса да стане първият футболист в историята, който участва на 6 Мондиала.

"Разочароващо е. Жалко е, че последният ми мач за Италия завърши по такъв начин. Жалко е не за мен, а защото не направихме това, което очакваха от нас сънародниците ни”, разплака се пред камерите след мача 39-годишният страж.

"Не можем да говорим за никакво подценяване. Всички, които са играли в подобни мачове, знаят колко е трудно да се преодолее пасив от един чист гол. Сигурно е, че не показахме най-добрия футбол, на който сме способни. Липсваше ни енергия и острота, за да вкараме гол, но шведите играха по подобен начин в Стокхлом, а постигнаха резултат, който ги устройваше. В тези два мача всичко се реши от отделни ситуации, в които, за съжаление, късметът не беше на наша страна", сподели Буфон.

"Бъдещето на италианския футбол е добро, убеден съм. Ние имаме гордост и решителност. Винаги сме се изправяли след тежки поражения, ще го направим и сега. Аз напускам отбора, но той може да разчита на изключително талантливите Джанлуиджи Донарума и Матиа Перин. Благодаря на всички футболисти, с които съм играл заедно. Искам да прегърна специално Джорджо Киелини, Андреа Бардзали и Леонардо Бонучи. С тях бяхме рамо до рамо повече от 10 години. Надявам се заедно да сме били добър пример за младите", заяви през сълзи Джиджи.

Той премахна вината за падението от плещите на селекционера Джанпиеро Вентура: "Във футбола побеждаваш като отбор и губиш като отбор. Вината за лошите резултати е обща. Треньорът е част от отбора", заяви Джанлуиджи Буфон.

Легендарният вратар е световен шампион с Италия от 2006 година. По-рано през годината той бе обявил, че ще се оттегли след Мондиала в Русия, на който така и няма да се добере.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »