„Мицубиши“ продаде завод в Европа за 1 евро, спаси 1500 работници

„Мицубиши“ продаде завод в Европа за 1 евро, спаси 1500 работници
Искахме да избегнем положение, при което работниците да загубят позициите си, след като спрем производството, заяви говорител на „Мицубиши“. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

„Мицубиши Мотърс“ продаде единствения си завод в Европа за 1 евро, за да запази 1500-те работни места в предприятието.

По-рано тази година автомобилният концерт обяви плановете си да прекрати производството в завода в Южна Холандия до края на годината, а като причина за това посочи трудната оперативна среда в затъналия в дългове континент.

Японската компания съобщи в комюнике, че ще продаде завода си в Холандия „НедКар“ на компанията VDL Groep, която произвежда автобуси и индустриални продукти, на символичната цена от 1 евро (1,20 долара) в замяна на продължаването на дейността на завода, предаде БГНЕС, позовавайки се на АФП.

„Мицубиши Мотърс“ проведе разговори със засегнатите страни, за да проучи възможностите за бъдещо продължаване на дейността на „НедКар“ с основен приоритет гарантирането на заетостта на служителите му.

„В резултат на това „Мицубиши“ постигна принципно съгласие с VDL за прехвърляне на акциите“, се казва в съобщението на концерна.

„Мицубиши“ информира още, че очаква да регистрира загуба от 28 млрд. йени (353 млн. долара) от завода, която ще бъде включена в печалбите на компанията в настоящата фискална година до март 2013 г.

„Искахме да избегнем положение, при което работниците да загубят позициите си, след като спрем производството“, заяви говорител на „Мицубиши“.

#Холандия #работни места #Европа #Япония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници