Ученички се бият в центъра на Варна

Ученички се бият в центъра на Варна
A A+ A++ A

Любителско видео показва бой между ученички в центъра на Варна. Инцидентът е станал през почивните дни, пише news.bg 

Видеото бързо се разпространи в интернет пространството и предизвика остри реакции в социалните мрежи. 
От заснетите кадри се вижда как ученичка ожесточено нанся удари на друго момиче насред улица в морската ни столица. На видеото се вижда и как децата са заобиколени от свои връстници, но никой не ги разтървава.

По първоначална информация до боя се стигнало заради възникнал конфликт между двете ученички. Те били приятелки, но се скарали. Момичето, което нанася удари на връстничката си, е от училище "Стефан Караджа". Набитото момиче е от Музикалното училище във Варна. Предполага се и че съучениците на двете момичета организирали срещата помежду им, за да могат двете да разрешат споровете си публично.

Началникът на Инспектората по образованието във Варна Венцислава Генова заяви пред Нова телевизия, че е получила любителското видео с посланието "Вижте това и да видим как се справяте с агресията". По думите ѝ веднага е била наредена проверка на името на ученичката, проявяваща агресия. "Проверката в електронната система на управлението показа, че от 15-и септември тя вече е ученичка на друго училище - "Стефан Караджа". Директорът на училището веднага представи свое становище с предприетите педагогически мерки", допълни Генова.

Инспекторатът вече е предал сигнала в полицията във Варна. Очаква се и официално становище от Детската педагогическа стая.

Според директора на училище "Стефан Караджа" Даниела Петкова ученичката е нова в училището - тя започнала там от 15 септември. "Майка ѝ настояваше да бъде преместена при нас, като сподели, че самото дете е било обект на агресия в предишното училище. Но досега тя не е имала прояви на агресия в училище", допълни тя.

Според училищния психолог Младен Владимиров е редно в този скандал да се разгледат всички гледни точки - всеки, който е извадил телефона си да снима случващото се, също е съпричастен към инцидента. "Това е гладиаторска битка, която не би се случила, ако нямаше тези окуражаващи викове", допълни психологът.

#бой #ученички #Варна #удари #конфликт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »