Телефонни измамници върнаха парите на две жертви

Телефонни измамници върнаха парите на две жертви
Месец след измамите в района на русенското с. Писанчево са установени и задържани общо трима - двама 32-годишни мъже от Ветово и 28-годишният им партньор от Плевен. Снимка: e-burgas.com
A A+ A++ A

Измамници върнаха парите на две възрастни жени, които излъгали по традиционната схема, че синовете им са причинили тежки катастрофи на пътя.

Мошениците са върнали 8000 лв. на жителка на кюстендилското с. Фролош и 4000 лв. на възрастна жена от гр. Рила, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Възрастната жена от Фролош станала жертва на телефонни измамници през април 2011 г., когато се разделила с всичките си пари – 8000 лв. след обаждане от „прокурор".

Мнимият магистрат я приканил да събере парите, за да отърве от задържане сина си, причинил, както я уверил, тежък пътен инцидент.

Ден по-късно 75-годишна жена от Рила съобщила в полицията за подобно преживяване, като по същата схема тя се разделила 4000 лв.

Месец по-късно, в района на русенското с. Писанчево са установени и задържани общо трима - двама 32-годишни мъже от Ветово и 28-годишният им партньор от Плевен.

Престъплението е документирано, на тримата е повдигнато обвинение. От няколко дни са факт осъдителните присъди за доказаните телефонни измамници. Тримата са възстановили парите на двете възрастни жени.

#телефонна измама #МВР #Рила #Плевен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"