Улична котка е заподозряна в опит за убийство в Япония

Улична котка е заподозряна в опит за убийство в Япония
A A+ A++ A

Японската полиция разследва предполагаем опит за убийство на прикована на легло възрастна жена, който може да доведе до обвинение срещу бездомна котка. Маюко Мацумото е открита от дъщеря си цялата в кръв от около 20 дълбоки наранявания по лицето в дома си в планински регион в Южна Япония.

Полицията започна разследване на опит за убийство след като видя раните на жената, съобщи местният канал RKK. „Когато я намерихме, цялото й лице беше в кръв от брадичката нагоре. Нямахме представа какво се е случило”, разказа дъщерята на пострадалата.

82-годишната Мацумото не може да говори и не е имало как да даде информация за случилото се, предаде агенция Киодо. Следователите не открили данни за проникване в жилището по времето, когато е извършено предполагаемото нападение, съобщи частната телевизия NTV, предава ДАРИК. 

След това съобразили, че нараняванията приличат на одраскване от котешки нокти. Разследването веднага се насочило към бездомните котки в района и по една от тях били открити следи от човешка кръв, информира в. „Нишинипон Шимбун”.

Кръвни проби от ноктите на котката са били анализирани и вероятно ще разкрият, че животното е предизвикало нараняванията на жената.

#опит за убийство #кръв #наранявания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »