Нинова и Цветанов – в спор кой е по-смел

Нинова и Цветанов – в спор кой е по-смел
A A+ A++ A

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов влязоха в задочен спор кой какво трябва и не трябва да прави и кой колко е смел.

По време на обсъждането на номинацията на Кирил Ананиев за здравен министър,  Нинова разкритикува премиера Бойко Борисов за това, че е назначил проф. Николай Петров, въпреки че е знаел за проверките на Сметната палата във ВМА.

Освен това тя не беше съгласна и с това, че номинацията на Кирил Ананиев беше представена на депутатите от вицепремиера Томислав Дончев. Според Нинова обаче това е нарушение на Конституцията, тъй като единствено премиерът имал право да прави това. 

„Винаги, когато стане напечено ,този човек се крие“, каза Нинова. „Г-н Борисов, защо приехте тази оставка и чии интерес обслужихте с нея? Ако тезата е, че д-р Петров е жертва на лобистки интереси, то вие чии интереси обслужихте като приехте тази оставка?“, попита още Нинова, цитира NOVA. 

Цветан Цветанов обаче реши да защити премиера Бойко Борисов. Той се обърна към Нинова с думите:  „Да наричате премиера страхливец е смехотворно, вие не можете да дисциплинирате депутатите си, които обиждат българските граждани”.

„Когато имате страх във вашата парламентарна група да взимате ясни политически решения за това дали един народен представител обижда българските граждани и нарича 80 % от тях дебили, това е страх. Когато вие толерирате, ваши кандидати за народни представители в студиото да се отнасят с неуважение към хората, които са репресирани от комунизма, това е страх”, каза още Цветанов. „ГЕРБ и министър-председателят на България са хората, които са смели“, подчерта той.

Припомняме, че преди няколко дни в интернет се появиха кадри, на които се вижда как червеният депутат Иво Христов нарича 80% от българите „дебилни”. 

#БСП #Корнелия Нинова #ГЕРБ #Цветан Цветанов #спор #Кирил Ананиев #Бойко Борисов #Томислав Дончев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"