САЩ и Китай - приятели и търговски партньори

САЩ и Китай - приятели и търговски партньори
A A+ A++ A

Американският президент Доналд Тръмп постигна по-топъл тон с Китай, хвалейки лидера Си Дзинпин за неговото управление на ядрената заплаха в Северна Корея, съобщава "Ройтерс"., цитиран от news.bg 

Тръмп изненада мнозина, когато каза, че "не обвинява Китай", че "се възползва" от САЩ по отношение на техния търговски дефицит. В същото време той призовава Си Дзинпин да "работи много усилено", за да убеди Северна Корея да се откаже от ядрената програма.

Дискусията относно начините за справяне със заплахите на Северна Корея за региона е доминираща в дневния ред на Тръмп, тъй като Китай е основният икономически съюзник на Пхенян.

Си Дзинпин и Тръмп обявиха, че техните страни са подписали бизнес сделки на стойност 250 млрд. долара.

 

President Xi, thank you for such an incredible welcome ceremony. It was a truly memorable and impressive display!

 

"Държавната визита на американския президент Доналд Тръмп беше успешна, това е историческо събитие", коментира Си Дзинпин на съвместна пресконференция с Тръмп.

"Заедно сме очертали насоки и разработихме пътна карта за развитието на китайско-американските отношения в бъдеще. така че консенсусът, който постигнахме, ще донесе още по-голяма полза на народите на нашите държави и на хората по света", допълни китайският държавен глава.

#Доналд Тръмп #Китай #Си Дзипин #Северна Корея #търговски дефицит #Пхенян

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"