Затвориха училищата в Делхи заради смог

Затвориха училищата в Делхи заради смог
A A+ A++ A

Всички училища  в индийската столица Делхи бяха затворени от властите, след като нивата на замърсяване на въздуха скочиха и предизвикаха опасения за общественото здраве.

„Предвид влошеното качество на въздуха в Делхи, здравето на децата не може да бъде излагано на риск. Наредихме затварянето на всички училища в Делхи до неделя”, написа в Twitter Маниш Сисодиа, зам.-главен министър на Делхи.

Във вторник бляха отменени занятията на децата от началното училище, а на по-големите ученици беше наредено да не участват в никакви прояви на открито.

Масовата концентрация на вредни частици превиши пет пъти нормата, а в някои райони превишението е до седем пъти, пише БГНЕС, цитира NOVA. 

Вдишването на такъв въздух е равносилно на изпушването на 50 цигари на ден, твърди д-р Арвинд Кумар, специалист по белодробни болести.

Причина за замърсяването на въздуха станаха селски стопани от съседни региони, които есенно време палят стърнища. Ситуацията се влошава допълнително от над 3 млн. автомобили и 6 млн. мотоциклети и мотопеди, регистрирани в Делхи.

Освен това в момента няма почти никакъв вятър, заради което смогът се задържа.

#Делхи #замърсяване на въздуха #риск

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай