Ози Озбърн тръгва на прощално турне

Ози Озбърн тръгва на прощално турне
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Музикалната легенда Ози Озбърн обяви, че през следващата година тръгва на прощално турне. Съобщението идва няколко месеца, след като неговата група "Блек сабат" обяви, че приключва с музиката, предаде Дарик.

Финалната обиколка на Озбърн, който повече от пет десетилетия продължава да поддържа интереса на почитателите си, ще започне на 5 май в Мексико.
 
"Prince of Darkness", както ще се нарича турнето, ще продължи в Чили, Аржентина и Бразилия, преди да се насочи към Северна Америка. Очаква се по-късно да бъдат обявени конкретните дати. "Това ще бъде последното ми световно турне, но не мога да кажа, че няма да правя концерти тук и там", заяви музикантът в изявление.

Озбърн е уволнен от групата "Блек сабат" през 1979 г. заради злоупотребата си с наркотици, но впоследствие печели световна слава като солов артист със своя група. В бандата, с която ще излезе на една сцена, ще се завърне и легендарният китарист Зак Еайлд, който е един от хората, помогнали за налагането на стила на Озбърн в края на 80-те. През 2009 г. двамата се разделят, без да става ясно каква е причината.

"Блек сабат" - с Озбърн, съоснователят Томи Айоми на китарата и текстописецът Гейзър Бътлър на баса, ще изнесат своя последен концерт на 4 февруари в родния град на бандата Бирмингам.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"