Агенцията за приватизация: ВМЗ – Сопот, няма да бъде продаден на безценица

Агенцията за приватизация: ВМЗ – Сопот, няма да бъде продаден на безценица
Според Емил Караниколов за ВМЗ – Сопот, е обявена справедлива пазарна стойност, която дава добри гаранции за успешна приватизационна сделка. Снимка: manager.bg
A A+ A++ A

ВМЗ – Сопот, няма да бъде продаден на безценица, увери изпълнителният директор на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол Емил Караниколов.

По думите му за ВМЗ – Сопот, е обявена справедлива пазарна стойност, която дава добри гаранции за успешна приватизационна сделка, предаде „Фокус“.

„Ако приватизацията беше извършена преди 5-6 години, щеше да се вземе може би сериозна цена. Към момента дори самите синдикати и работниците в дружеството потвърждават, че за тях е изключително важно да има приватизационна сделка и да влезе нов стратегически инвеститор, който ще им даде работа“, каза Емил Караниколов.

Той заяви, че най-добрият вариант за дружеството е да бъде продадено на 100%, а не да се стига до други правни форми, например несъстоятелност, ликвидация и да бъде разпродадено на парче.

„Единствено приватизацията на целия завод гарантира, че ще се запазят социалните елементи и работата в дружеството. Целта на правителството и на Агенцията за приватизация е да запазят работата в това дружество“, подчерта Емил Караниколов.

Според него невинаги в една приватизационна сделка най-важното е цената, а и социалните елементи, и задълженията за инвестиции, и задълженията за плащане на публичните задължения били изключително важни и задължителни.

Емил Караниколов каза, че преди началото на процеса по приватизация на ВМЗ – Сопот, в Агенцията за приватизация са проведени две срещи, свързани със запитвания на български и чужд инвеститор.

„Съгласно стратегията, приета от Народното събрание, гарантираме, че средносписъчният състав, който е към момента на приключване на сделката – малко над 3300 души, ще бъде запазен за три години, също и Фонд „Работна заплата“, който е бил към този момент“, увери Емил Караниколов.

#ВМЗ - Сопот #Агенция за приватизация #Емил Караниколов #приватизация #ликвидация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »