Кои храни предотвратяват рак?

Кои храни предотвратяват рак?
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Британски и норвежки учени назоваха храните, които предотвратяват появата на стомашно-чревни заболявания, в това число и рак.

Наровете, червените сортове грозде, круши, гъби, леща, соя и зеленият грах са особено ефективни за профилактика на подобни болести, пише Лента, цитирана от БТА.

Според учените тези храни оказват положително влияние на автофагията (процеса, при който клетката усвоява собствените си вредни компоненти) и предотвратяват развитието на възпалителни процеси в организма.

До изводите си авторите стигнаха, като проучваха причините, влияещи на нормалното протичане на автофагията.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »