Тенденциите в промишлеността и строителството ще са във фокуса през седмицата

Тенденциите в промишлеността и строителството ще са във фокуса през седмицата
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

През тази седмица ще излязат актуални статистически данни, свързани с развитието на българското стопанство, с бизнес тенденциите в промишлеността, строителството, търговията на дребно и услугите за октомври.

В понеделник (30 октомври) Националният статистически институт (НСИ) ще публикува данни за цените на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността за септември.

В първия работен ден НСИ ще обяви какво е било производството и доставките на енергийни продукти през август, ще се разберат какви са бизнес тенденциите в промишлеността, строителството, търговията на дребно и услугите за октомври.

Във вторник  (31 октомври) ще излязат статистически данни  за данъци и социални осигуровки за сектор "Държавно управление" и „Финансови сметки“ за миналата година.

НСИ ще публикува предварителни данни за 2016 година за „Научноизследователска и развойна дейност“ (НИРД).

От статистиката ще съобщят фискални данни за подсектори "Централно държавно управление" и "Социалноосигурителни фондове".

В последния ден от месеца Българската народна банка (БНБ) ще публикува месечния анализ със статистически данни за състоянието на банковата система.

В сряда (1 ноември) честваме Деня на народните будители. На него почитаме паметта на българските просветни дейци и революционери.

В четвъртък (2 ноември) НСИ ще излезе с данни за издадени разрешителни за строеж и започнато строителство през третото тримесечие на тази година.

За петък (3 ноември) няма планирани събития.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"