Гришо по стъпките на Рафа: Прави тенис академия в Хасково

Гришо по стъпките на Рафа: Прави тенис академия в Хасково
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Най-успешният български тенисист Григор Димитров ще прави тенис академия в родния си град Хасково, съобщи haskovo.info. Вече се водят преговори между тенис клуб "Хасково 2015", където зам.-председател е бащата на първата ни ракета – Митко Господинов, и Румен Балкански, който държи кортовете на "Кенана" с договор до 2030 г.

Балкански съобщи, че засега целта е "Хасково 2015" и тенис клуб "Хасково" да работят заедно за академията на Григор. Той допълни, че се е съгласил на съвместен проект заради желанието на Гришо да прави тенис академия с център в Хасково.

Целта е кортовете на "Юнак", които бяха направени от клуб "Хасково 2015" и базата на "Кенана", където има и закрити кортове, да се използват за тенис академията. По проекта ще има повече яснота след приключването на важния за българина финален "Мастърс" турнир в Лондон. Предварителните очаквания са академията да заработи през пролетта на 2018.

Тази година първата ни ракета посети на два пъти тенис академията на Рафаел Надал в Манакор и се запозна с условията и методите на работа. Освен да тренира с испанеца, Гришо най-вероятно е взаимствал и идеи от неговото тенис училище, които да приложи и у нас.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »