Стрелба в Тексас взе 26 жервти

Стрелба в Тексас взе 26 жервти
източник:wikipedia.bg
A A+ A++ A

26 жертви и над 20 ранени след масова стрелба в Тексас. Осем от ранените са в критично състояние.

Кървавото нападение се е разиграло в църква в малкото градче Съдъррланд Спрингс. Нападателят е 26-годишен мъж. Той започвал да стреля, докато бил отвън, и продължил да стреля вътре, в самата църква, с полуавтоматично оръжие.

Жертвите са на възраст между 5 и 72 години. Сред тях е и 14-годишната дъщеря на пастора, който по това време е бил извън града. Общо 683 души живеят в градчето.

На излизане от църквата той бил пресрещнат от въоръжени съседи и започнало преследване с коли. Драмата завършва с катастрофа на 12 километра от местопрестъплението.

Стрелецът е намерен мъртъв, но не ясно дали се е самоубил или е бил прострелян от съседа си. Властите са намерили и други оръжия в неговата кола. Оръжието, с което е извършено престъплението, в Америка струва между 500 до 900 долара.

Нападателят е бивш военнен, който преди няколко години е лежал 12 месеца в затвора за насилие над жена си. Той е живял в Сан Антонио, на 50 километра от тази църква. 

В посолството на България във Вашингтон няма постъпила информация за загинали или пострадали български граждани по време на стрелбата.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който е на 12-дневна обиколка в Азия, написа в Twitter: "Нека Господ да е с хората от Съдърленд Спрингс, Тексас. ФБР са на мястото. Аз следя ситуацията от Япония".

„Като щат сме изправени пред най-голямата масова стрелба в историята ни. Има толкова много семейства, които са загубили свои близки, бащи, майки, синове и дъщери. Трагедията разбира се, е още по-голяма заради факта, че се е случила в църква – място за преклонение. Скърбим за загубата им и подкрепяме семействата им”, коментира губернатор Грег Абът.

 

 

#Тексас #жертви #стрелба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »