Мистерията на българските влакове: 122 спрени според БДЖ

Мистерията на българските влакове: 122 спрени според БДЖ
По информация на БДЖ към 16:00 ч. не са се движили 122 от общо 263 влака, които обичайно пътуват по разписание в интервала между 08:00 ч. и 16:00 ч. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

По информация на БДЖ към 16:00 ч. не са се движили 122 от общо 263 влака, които обичайно пътуват по разписание в интервала между 08:00 ч. и 16:00 ч.

Данните, публикувани от компанията, са съвсем различни от тези, които изнесоха синдикатите (218 спрени влака от общо 264) и Министерството на транспорта (85 спрени влака от общо 210).

Късно вечерта в четвъртък транспортното министерство коригира данните си, като ги замени с тези на БДЖ.

Според БДЖ в 122-та спрени влака са включени и курсовете, отменени поради липса на подвижен състав в началните им гари. Всички влакове, които заминават от Варна и Бургас, се движат по редовното си разписание.

Влаковете, които по график заминават след 16:00 ч., потеглят от началните си гари с известни закъснения, които варират до над 1 час.

Причината за това се дължи на престоя на някои влакове в отделни гари по своя маршрут поради обявените стачни действия.

В стачката са участвали 600 служители от „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД, докато в „БДЖ – Товарни превози“ ЕООД няма регистрирани участници в стачните действия.

В процентно изражение стачкуващите служители са под 5% от общия брой на служителите в дружеството.

Ръководството на „Холдинг БДЖ“ ЕАД отново заявява, че няма да отстъпи от своята позиция да извърши жизнено необходимите за дружеството реформи.

#БДЖ #влак #влакове #стачка #БДЖ – Пътнически превози #БДЖ – Товарни превози #Холдинг БДЖ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"