Ангелов: Още не можем да предявим претенции към „Берета трейдинг“

Ангелов: Още не можем да предявим претенции към „Берета трейдинг“
По думите на министъра тече процедура за прекратяване на договора с фирмата за утилизиране на боеприпаси. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Едва след като приключи разследването за взривовете в складове за боеприпаси край Петолъчката и се установи конкретната вина, държавата ще може да предяви претенции към собственика на складовете „Берета Трейдинг“, заяви министърът на отбраната Аню Ангелов.

„Към края сме на разчистването на 3-километровата зона около складовете за боеприпаси край „Петолъчката“, коментира министър Ангелов, цитиран от БГНЕС.

„Идва наред горската местност и особено дерето, което е към пътя София–Бургас, там имаме още малко работа, но няма да се занимаваме с разчистването на самия район на складовете, това ще бъде дело на самата фирма“, допълни Ангелов.

Той призна, че едва след като приключи разследването и се установи конкретната вина, държавата ще може да предяви претенции към „Берета Трейдинг“.

По думите му тече процедура за прекратяване на договора с фирмата за утилизиране на боеприпаси.

„Този договор няма никаква стойност повече, защото на практика възможностите на тази фирма да извършва дейността, за която е сключен договорът, липсват. От тази гледна точка кога точно ще бъде прекратен договорът, не е толкова важно“, коментира Ангелов.

Министърът съобщи, че е приключила служебната проверка за откраднатите ракети от авиобаза „Безмер“.

„Вина има категорично. За мен е важно, че има много голяма небрежност, липса на контрол по отношение на изписването и завеждането на боеприпаси от такъв характер, което е недопустимо за Българската армия, за което ще има наказания за онези, които не са си свършили работата", заяви Ангелов.

#Аню Ангелов #министър на отбраната #Берета Трейдинг #Петолъчката #складове #боеприпаси #Безмер #взривове #София #Бургас #Българската армия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »