Турция закри още 17 медии

Турция закри още 17 медии
A A+ A++ A

Върховният съвет за радио и телевизия в Турция отне правата на 17 медии, предава ДАРИК. 
 

След неуспешния опит за военен преврат от миналата година бяха закрити много медии, които бяха обвинени от правителството в Анкара, че са под контрол на ислямския проповедник Фетхулах Гюлен.
 
Върховният съвет за радио и телевизия разпространи специално предупредително писмо до закритите медии.
 
"Ако се докаже, че продължавате да излъчвате съдържание по вашите канали и честоти, въпреки забраната и отнетите права, членовете на Управителните съвети, директорите и генералните директори ще бъдат наказани с една до две години затвор, включително и с парични глоби. Всички медии, които са с отнети права и продължават да излъчват програми ще бъдат запечатани от Върховния съвет за радио и телевизия", се казва в съобщението, което беше разпространено в Анкара.
 
На 15 юли 2016 г. група турски войници и офицери направиха опит за държавен преврат. Основните сблъсъци бяха в Анкара и Истанбул. Загинаха 250 души, без метежниците, а над 2000 бяха ранени.

За подготовката и извършването на опита за преврат Анкара обвинява живеещия в изгнание в САЩ ислямски проповедник Фетхулах Гюлен и свързаната с него организация ФЕТО.

#Турция #медии #Анкара #Фетхулах Гюлен #Истанбул #ФЕТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »