Фирмата с две ограбени инкасо коли в България, обрана и в Белгия

Фирмата с две ограбени инкасо коли в България, обрана и в Белгия
Фирмата G4S е изключително популярна в Белгия и има договори за охрана на повечето европейски институции. Снимка: flickr.com
A A+ A++ A

Депо за инкасо на международната охранителна фирма G4S е било нападнато в нощта срещу вторник в Завентем край Брюксел, съобщи медийната група Ер Те Ел, цитирана от БТА.

Това е същото дружество, чиито два инкасо автомобила бяха обрани в България през април и юни.

При нападението е открита стрелба и има един леко ранен. Крадците първо са запалили автомобил пред помещенията, а след това се опитали да влязат в трезора.

Засега не е известно дали опитът им за кражба е бил успешен.

Фирмата G4S е изключително популярна в Белгия и има договори за охрана на повечето европейски институции. Нейни служители охраняват обекти, свързани с националната и международната сигурност.

Само за два месеца в България бяха обрани два инкасо автомобила на дружеството.

Първият бус бе обран край Ловеч и Севлиево на 11 април. Тогава маскирани въоръжени мъже атакуваха колата на стария път от Севлиево за Ловеч, в района на с. Петко Славейково.

Инкасото превозваше пари от банки във Велико Търново, Севлиево и Габрово. Официално откраднатата сума не бе обявена, но по неофициални данни става дума за около 2 милиона лева.

Два месеца по-късно – на 22 юни в Пловдив, 33-годишният охранител от G4S Георги Енев открадна 1.5 милиона лева от инкасовия автомобил, който шофираше.

Той се укрива от полицията в продължение на две седмици, след което на 5 юли се предаде в Окръжната прокуратура в Пловдив.

И до момента обаче охранителят мълчи къде са парите.

#G4S #България #Белгия #Завентем #Брюксел #Ловече #Севлиево #Петко Славейково #Велико Търново #Габрово #Пловдив #Георги Енев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »