Курорти в Белгия съдят метеоролози, че изгонили туристите

Курорти в Белгия съдят метеоролози, че изгонили туристите
Частната метеорологична служба „Метео Белжик" прогнозирала, че през юли в Белгия ще има само пет дни с температури над 25 градуса по Целзий и че в началото на август ще преобладава лошото време. Снимка: Reuters
A A+ A++ A

Няколко белгийски курорта ще съдят метеорологична служба, прогнозирала в дългосрочен план дъждовно лято, с което уплашила туристите, съобщава в. „Дейли телеграф“.

Частната метеорологична служба „Метео Белжик“ прогнозирала, че през юли в Белгия ще има само пет дни с температури над 25 градуса по Целзий и че в началото на август ще преобладава лошо време, допълва Дарик.

Тази прогноза имала катастрофален ефект за белгийските курорти и станала причина за отмяна на резервации в местни хотели. Според хотелиерите това им е коствало загуби за милиони евро.

В Белгия летният сезон е най-активен през юли и август и тогава хотелите и ресторантите по крайбрежието си докарват една трета от годишните си доходи, възлизащи на 2.7 милиарда евро, предава БТА.

От метеорологичната служба „Метео Белжик“ казват, че дългосрочните им прогнози са достатъчно надеждни, за да бъдат публикувани, и че обикновено туристическият бизнес настоява да се правят подобни прогнози.

#Белгия #туристи #курорти #прогноза #Целзий

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници