Гавин Уилямсън е новият британски военен министър

Гавин Уилямсън е новият британски военен министър
A A+ A++ A

Британското правителство обяви днес назначаването на Гавин Уилямсън за министър на отбраната на мястото на Майкъл Фалън, който подаде оставка, след като и той попадна във вихъра на скандалите за сексуален тормоз, които тресат британската политическа класа, предаде Франс прес, цитира БНТ. 

Избран за депутат за първи път през 2010 г., до новото си назначение 41-годишният Уилямсън следеше за спазването на партийната дисциплина в редиците на консерваторите при гласуванията в Камарата на общините, посочва ТАСС. Той идва на мястото на 65-годишния Фалън, който бе на поста от юли 2014 г.

Виден член на правителството и приближен на министър-председателката Тереза Мей, снощи Фалън неочаквано подаде оставка, след като бе обвинен, че сложил ръка на коляното на журналистка по време на вечеря на партийния конгрес през 2002 г.

Признавам, че в миналото си не отговарях на високите стандарти във въоръжените сили, които имам честта да представлявам, заяви той, огласявайки оттеглянето си. На мястото на Гавин Уилямсън премиерът Тереза Мей назначи неговият досегашен заместник, 46-годишният парламентарист Джулиан Смит, отбелязва Ройтерс.

 

  

#министър на отбраната #Майкъл Фалън #сексуален тормоз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"