Всички пожари са локализирани

Всички пожари са локализирани
Според главен инспектор Тодор Бързилов от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ навсякъде са останали само тлеещи огнища. Снимка: БГНЕС, Архив
A A+ A++ A

Всички пожари на територията на страната са локализирани напълно, заяви по БНТ главен инспектор Тодор Бързилов от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Според него останали са само тлеещи огнища. Пожарът край Ихтиман е напълно ликвидиран. Общо в двете огнища са изгорели 350 дка гора, като огнеборците са спасили 700 дка и не са позволили пламъците да се разпространят към село Верино.

В района на Бистрица продължава дежурството на екипи на пожарната и на горското стопанство и постоянно се облива с вода периметърът на огнището. Пожарът на Витоша е напълно под контрол.

В понеделник вечерта в района на село Голям Дървент край Елхово огънят е локализиран напълно. Пламъците са обхванали около 900 дка гори, като 800 дка са от широколистни дървета.

Създадена е организация на местата на всичките пожари да не липсват противопожарна техника и сили, за да може да се реагира при необходимост, обобщи главен инспектор Тодор Бързилов.

#Елхово #Бистрица #Витоша #Ихтиман #Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ #пожари #Тодор Бързилов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници