Опасните къщи в центъра на София са над 150

Опасните къщи в центъра на София са над 150
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Опасните къщи в София са над 150 в центъра на града. Една трета от тях са в район, в който само през последните седмици имаше няколко инцидента със срутени къщи, съобщава bTV.

Къщата на ул. „Братя Миладинови”, която остана без стена, заради строеж в съседство, все още не е обезопасена.

„Отидете да видите в дупката там, където е изкопана колко вода има. Водата е на нивото на реката. Тук номерът е да се вземат едни пари на зелено, да се докара сградата до груб строеж”, коментира живеещ в района.

Това не е единствената къща в района в такова състояние. Столичната община направи проверка и се оказа, че друга опасно изоставена къща има следи от пожар. „Има следи от пожар по покривната конструкция, а фасадите от вътрешната страна са в много лошо състояние. Първото нещо, което ние ще поискаме е сградата да бъде обезопасена”, посочи кметът на район „Възраждане” Савина Савова.

Проверка вътре се прави само със съгласие на собствениците. „Това прави нещата много трудни и работата на комисията става почти невъзможна. В момента служителите от отдел незаконно строителство работят по 50 подобни преписки”, добави тя.

Докато бъдат взети мерки, жителите ще трябва да минават с повишено внимание.

#София #къщи #опасни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай