Листата на морковите крият неподозирани вълшебства

Листата на морковите крият неподозирани вълшебства
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Листата на морковите творят неподозирани вълшебства с организма и могат да бъдат чудесно допълнение към здравословното ни меню, убедени са експертите, информира Дарик.

В ерата на супермаркетите някои от нас са забравили как изглежда истинския морков, тъй като на щандовете липсва зелената част на зеленчука, която в повечето случаи изхвърляме, ако е налична.

За да сте сигурни в полезните свойства на листата, трябва да сте убедени, че морковите не са третирани с химикали. За целта ги купувайте от производители.

Зелената част на моркова спомагат за добрата работа на бъбреците. Те са добър източник на витамин К и източник на хлорофил, който помага за пречистването на кръвта и надбъбречните жлези. Освен това съдържат калий, който понижава кръвното налягане и помага в борбата с остеопорозата.

Листата на морковите можем да добавяме заедно с магданоз в супите и ястията, но е най-добре да се консумират сурови в салати, фрешове и смутита. Те се комбинират прекрасно със зелена салата, спанак, киноа и коденолодните зеленчуци.

#листа #моркови

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"