12 г. затвор за баща, насилвал невръстния си син

12 г. затвор за баща, насилвал невръстния си син
Мъжът беше арестуван през февруари 2010 г., след като синът му, който тогава беше на 2.8 години, беше докаран в „Пирогов“ със спукан пикочен мехур и с разкъсан ректум. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

Окръжният съд в Благоевград осъди на 12 години затвор 40-годишния Костадин Тасев от Сандански за сексуално посегателство над родния му син Александър.

Бащата бе признат за виновен по обвинението, че е осъществил блудствени действия с детето чрез проникване с неустановен остър и твърд предмет, което е застрашило живота на Сашко, предаде Дарик радио.

Съдът обаче счете, че Тасев е невинен по обвинението за извършване на хомосексуални действия с детето.

Мъжът беше арестуван през февруари 2010 г., след като синът му, който тогава беше на 2.8 години, беше докаран в „Пирогов“ със спукан пикочен мехур и с разкъсан ректум.

Тогава лекарите, които спасиха живота му с операция, заявиха, че най-вероятно детето е било системно насилвано сексуално.

Бащата категорично отрича от самото начало, въпреки че експерти от Института по психология на МВР установиха след тест с детектор на лъжата, че той лъже, съпричастен е към случилото се с детето и има хомосексуална ориентация.

Самото момченце пък казало на майка си: „Тати прави боц“.

Обвиняемият ще изтърпи наказанието при първоначален строг режим в затвора или в общежитие от закрит тип, постановиха магистратите.

Той трябва да плати и 13 600 лева разноски по процеса, похарчени за хонорари и изготвяне на няколко съдебно-медицински експертизи.

Окръжният съдия Красимир Аршинков постанови и една година затвор за бащата по обвинението, че е заплашил с убийство социалните работници от отдел „Закрила на детето“ - Сандански, Мими Алексиева и Надежда Станева, но Костадин Тасев ще излежи по-тежкото наказание.

Бащата остана безмълвен при произнасянето на присъдата, мълча и пред залата, едва пред журналистите заяви, че е в шок, съобщи „Труд“.

„За мен това е абсурд, осъдиха ме невинен, без да съм направил нищо на това дете. То е болно, с пръст не съм го докосвал“, каза Костадин Тасев.

В момента Сашко, който претърпя няколко операции, живее с баба си по бащина линия Живка.

Адвокатите на Тасев – Ирен Цветкова и Пламен Петков, обявиха, че ще обжалват присъдата пред Софийския апелативен съд, тъй като по делото до този момент не са събрани безспорни доказателства.

#Костадин Тасев #Сандански #Пирогов #МВР #Закрила на детето #Пламен Петков #Софийския апелативен съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници