Google вече ще показва резултатите, спрямо местоположението ни

Google вече ще показва резултатите, спрямо местоположението ни
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Мисията на Google е да ни показва максимално бързо най-релевантните и актуални резултати на заявките, които въвеждаме в търсачката. В случай, че пътувате често вероятно сте забелязали как трябва да отворите друг домейн, когато сте в чужбина, за да откриете желаната локална информация. Това означава, че ако сте в Япония е нужно първо да отворите "google.co.jp" и така да получите специфични за съответната локация резултати. За в бъдеще няма да се налага да го правите, съобщава SlashGear.

 

Компанията променя начина на индексиране информацията, за да бъде максимално полезна независимо къде се намирате. Следващият път, когато сте извън родината си Google aвтоматично ще разбира местоположението ви и ще покаже релевантната локална информация. По този начин се премахва необходимостта да въвеждате съответния домейн. Ако например сте в Германия няма да е нужно да отваряте "google.de", тъй като Google знае къде сте и директно ще ви покаже резултатите.

В момента всяка пета заявка на потребителите представлява локално търсене. Google иска да ни предоставя най-полезната информация в интернет съобразно конкретното ни местоположение. Функцията ще е полезна за туристите, които ще виждат актуалната местна информация, а след като се върнат вкъщи ще получават резултати базирани на търсенето в родната си държава. В заключение ще отбележим, че тази промяна вече е част от мобилните приложения, както и от десктоп версията на Google.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"