Готови ли са пътните служби за зимата

Готови ли са пътните служби за зимата
A A+ A++ A

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) е създала организация за подготовка и поддържане на републиканските пътища в зимни условия и са предприети необходимите мерки за осигуряване на безопасността на движението. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков по време на парламентарния контрол, предава ДАРИК. 

Той посочи, че тази седмица се извършва проверка на готовността на техниката и наличието на инертни материали и соли преди въвеждането на зимното поддържане съгласно договорите с поддържащите фирми, както и проверка, свързана с недопускане дублирането на снегопочистващата техника за републиканската и общинската пътна мрежа.
 
Нанков уточни, че тази проверка се осъществява във всяко от 28-те областни пътни управления в страната. Фирмите ще бъдат проверявани ежемесечно и ще бъдат налагани санкции при нарушения на договорите за поддържане, каза министърът.

Малко над 2000 машини, в това число товарачни машини, снегорини, пясъкоразпръсквачи, роторни снегорини, лугоразпръсквачи, ще бъдат включени в зимното поддържане. Прогнозните средства за зимно поддържане на републиканските пътища са ориентировъчно между 60 и 80 млн. лева в зависимост от зимните условия, информира Нанков.
 
Проведена е вече междуведомствена среща относно координацията и взаимодействието по контрола на тежкотоварните превозни средства и тяхната пригодност за зимни условия.

#пътна инфраструктура #републиканските пътища #зимни условия #Николай Нанков #проверка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"