Робот получи гражданство в Саудитска Арабия

Робот получи гражданство в Саудитска Арабия
A A+ A++ A

Саудитска Арабия стана първата страна в света, дала гражданство на хуманоиден робот, съобщи в. "Дейли мейл", цитиран от БНТ. 

Роботът София се качи на сцената на конференция в Рияд тази седмица, за да сподели щастието си от "историческата" придобивка.

Не всички са доволни от гражданството на София. Някои го наричат "странно", а други "Терминатор в реално време".

Самата София заяви: "Искам да живея и работя с хората, затова трябва да мога да изразявам чувства, да ги разбирам и да изграждам доверие с тях". Когато водещият Андрю Рос Соркин я попита дали роботите могат да се разпознават, София отговори: "Може ли да Ви върна въпроса, как осъзнавате, че сте хора?".

"Искам да използвам изкуствения си интелект, за да помагам на хората да живеят по-добре. Ще направя всичко възможно, за да направя света по-добро място" - увери София.

София е хуманоиден робот, разработен от хонконгската фирма "Хансън роботикс". Освен да говори, тя може да се усмихва закачливо, да се шегува. Тя обаче няма собствено съзнание.

През март 2016 г. София отговори стряскащо на въпроса на създателя си Дейвид Хансън "Искаш ли да унищожиш хората?" с "О Кей", ще унищожа хората".

#Саудитска Арабия #хуманоиден робот #Рияд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"