Разбиха мащабна престъпна група за трафик на мигранти

Разбиха мащабна престъпна група за трафик на мигранти
A A+ A++ A

Мащабна операция се провежда на територията на България, Белгия, Франция, Холандия и Великобритания за неутрализиране на организирана престъпна група, занимаваща се с незаконен трафик на мигранти от Афганистан и Пакистан в страни от ЕС, съобщават от МВР, цитира NOVA. 

Те са превозвани незаконно с автомобили, в които имало изградени специални тайници, за да не бъдат открити при проверка на граничните власти.

Има данни, че престъпната група се е занимавала и с пране на пари. Разследването срещу нея е започнало през 2016 г. във Великобритания и Холандия, които са установили, че дейността на групата се осъществява и на територията на други три страни-членки.

В България разследването е започнало в началото на месец март 2017 г. от Специализираната прокуратура. Провеждат се следствени действия в София, Ловеч и Враца. До момента са извършени 24 претърсвания, 17 от които с предварително разрешение на Специализирания наказателен съд, а 7 при условията на неотложност.

До момента са задържани общо 42-ма души, седем от които у нас. В Белгия са задържани 13 души, а във Великобритания – 22-ма.

#България #Белгия #Франция #Холандия #Великобритания #престъпна група #трафик #мигранти #Афганистан #Пакистан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »