Младенов: Коледната добавка за пенсионерите зависи от бюджета

Младенов: Коледната добавка за пенсионерите зависи от бюджета
Социалният министър потвърди положителната нагласа на Симеон Дянков за даването на коледна добавка на пенсионерите, след като се разгледа изпълнението на бюджета. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Изплащането на коледни добавки на пенсионерите зависи от изпълнението на бюджета, заяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

По думите му той и финансовият министър Симеон Дянков са положително настроени към осигуряването на такава добавка, предаде Дарик радио.

Това Младенов съобщи в коментар на предложението на КНСБ за еднократна компенсация в размер между 30 и 50 лв. заради поскъпването на тока за онези пенсионери, които вземат пенсия до 400 лв.

Във връзка с друго предложение на синдиката за целево увеличение на ниските заплати, отново заради по-високата цена на електричеството, социалният министър припомни, че през следващия отоплителен сезон домакинствата с право на енергийни помощи ще получават по-висока сума в сравнение с миналата година.

Социалният министър потвърди положителната нагласа на Симеон Дянков за даването на коледна добавка на пенсионерите, след като се разгледа изпълнението на бюджета.

„Как и по какъв начин, и колко, ще стане ясно с изпълнението на бюджета за държавното обществено осигуряване и Закона за държавния бюджет. За първото полугодие има обнадеждаващи резултати, ако се запази картината за повече приходи в бюджетите до края на тази година, ще има възможност и за тези добавки“, посочи Младенов.

По думите му за най-бедните домакинства, които използват целева помощ за отопление, вече са осигурени 11 милиона лева, за да се увеличи месечното им подпомагане за есенно-зимния сезон, като сумата се вдига с 8 лева на месец.

„Това не е малко, над 300 хиляди домакинства в есенно-зимния период ще получат това увеличение с близо 40 лева“, подчерта социалният министър.

Тотю Младенов подкрепи идеята за свикване на Съвета за тристранно сътрудничество, за да бъдат обсъдени мерки във връзка с по-скъпия ток.

#коледни добавки #пенсии #бюджет #Тотю Младенов #министър на труда и социалната политика #Симеон Дянков #Министър на финансите #Закона за държавния бюджет #КНСБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"