Пребиват пенсионери заради дърва за огрев

Пребиват пенсионери заради дърва за огрев
A A+ A++ A

В село Шивачево, община Сливен, крадци пребиха възрастна двойка, съобщава bTV, цитира news.bg  Семейство Дукови са пребити заради дърва за огрев.

През нощта на 20 срещу 21 октомври малко след полунощ Михал Дуков чул кучето да лае, той излязъл и погледнал през вратата. Мъжът видял двама непознати да товарят неговите дърва в каруца.

Михал има оръжие, защото е ловец. Във вечерта на инцидента решил да не го взима. Дуков излязъл с тояга срещу крадците. Те започнали да го замерят с дървета от каруцата и избягали.

После обаче се върнали с тежка част от пералния и пребили Михал с нея.Съпругата му се събудила от врявата и се намесила в конфликта. Тя също била нападната. Според нея боят продължил близо 20 минути. Заради виковете се събудили и съседите, които повикали полиция и линейка.

Мъжът - Михал Дуков, е бил с опасност за живота. След нападението Михал има седем шева на главата, ръката му е счупена и има множество синини.Съпругата на Михал също е била ударена по главата.

Хората от село Шивачево негодуват срещу отговора на органите на реда, които казали, че Михал не е трябвало да се намесва по време на кражбата, а да повика полиция. Патрулът обаче дошъл половин час след като бил повикан.

В последствие униформените спипали крадците и те са задържани за до 72 часа. Престъпниците са двама мъже на 18 и 25 години. По-възрастният от тях е лежал четири пъти в затвора.

Предстои от прокуратурата да поискат мярка за неотклонение постоянен арест.

Кметът на Община Твърдица Атанас Атанасов коментира пред медията, че "това не е ежедневие и нещата не са чак толкова лоши, колкото се опитваме да ги представим заради един-единствен случай".

#Сливен #дърва за огрев #полиция #линейка #постоянен арест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »