В Община Камено е обявено бедствено положение

В Община Камено е обявено бедствено положение
A A+ A++ A

Бедствено положение е обявено в Община Камено заради проливни дъждове, продължили цяла нощ. В следствие на това са се образували високи приливни вълни, които са залели пътища и жилищни постройки, пише БНТ. 

Под вода са селата Полски извор, Тръстиково и Ливада. На места водата достига почти метър и е невъзможна намеса с техника. Има сигнал за удавен човек от село Полски извор, но до този момент самоличността му не е установена. Това съобщиха от Община Камено. Тежко е положението и в село Черни връх, където в ниските райони също са наводнени.

На телефон 112 са постъпили 77 сигнала за бедстващи хора, поискали евакуация. Полагат се всички усилия хората да бъдат евакуирани, в спасителните действия са се включили и водолази, тежка техника, верижна машина "Амфибия". Населени места без електричество са - селата Черни връх, Тръстиково, Равнец, Ливада, Желязово, Полски извор, изпратени са екипи на ЕВН, но поради наводненията, същите трудно достигнат до местата на авариите.

В селата Чукарка и Драгово, също е прекъснато електроподаването, екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняване на проблема. Най-тежка е ситуацията в община Камено, усложнено е положението и в общините Карнобат и Созопол. Наводнени и непроходими са пътищата с.Извор-с. Зидарово, община Созопол и пътят Бургас- Средец, в отсечката Меден Рудник - село Черни връх, Полски извор -Тръстиково.

 

#бедствено положение #Община Камено #проливни дъждове #Полски извор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай