Наводненията в Бургаско взеха жертва

Наводненията в Бургаско взеха жертва
A A+ A++ A

Един човек се е удавил, след като високи приливни вълни заляха пътища и жилищни сгради в Бургаско. Наводненията са следствие от проливните дъждове, паднали над областта през изминалата нощ. В региона са се изсипали около 50 л/кв.м, а в Карнобат количествата на валежите са достигнали до 100 л/кв.м. 

Самоличността на жертвата все още не е установена. По информация на NOVA загиналият е възрастен мъж от село Полски извор. 

Частично бедствено положение беше обявено в общините Бургас и Камено. Под вода са селата Полски извор, Ливада, Тръстиково, Черни връх.

Наводнени къщи и дворове има в селата Равнец, Братово, както и в бургаските квартали „Долно Езерово”, „Горно езерово” и „Меден рудник”.

На телефон 112 са постъпили 77 сигнала за бедстващи хора, поискали евакуация, съобщават от областния пресцентър. Именно на спешния телефон е съобщено и за смъртта на удавилия се човек, чиято самоличност все още не е установена. 

Множество са и сигналите за наводнени къщи, улици и дворове. Общо осем eкипа на пожарната са на терен, но поради големината и силата на приливната вълна достъпът до пострадалите е изключително труден.

Полагат се всички усилия хората да бъдат евакуирани, в спасителните действия са се включили и водолази, тежка техника, верижна машина "Амфибия".

Без електричество са селата Черни връх, Тръстиково, Равнец, Ливада, Желязово, Полски извор. Аварийните екипи на енергодружеството ЕВН не могат да достигнат до проблемните места заради наводните пътища.

Усложнено е положението и в общините Карнобат и Созопол. Наводнени и непроходими са пътищата с. Извор - с. Зидарово и Бургас- Средец, в отсечката Меден Рудник - село Черни връх, Полски извор -Тръстиково.

#удавил #Бургаско #Карнобат #жертвата #Камено #Бургас #Полски извор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »