Защо разкодирането на смартфони ставa все по трудно за ФБР

Защо разкодирането на смартфони ставa все по трудно за ФБР
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Вече ви информирахме какво трябва да знавем за казуса на ГБР и Апъл. В интернет сега се появи информация, разкриваща, че експертите по сигурността на агенцията са опитали да хакнат 7000 мобилни устройства. Опитите им, обаче се оказват неуспешни и обхващат период от 11 месеца. Информацията бе потвърдена лично от директора на ФБР, Кристофър Врай. В своето изявление той допълни, че това е два пъти по-малък брой устройства от тези, до които са искали да си осигурят достъп, информира BBC.

 

Хакването на смартфони и други умни джаджи се превръща в голям проблем за ФБР. От една страна целия процес изисква време, а от друга са необходими ресурси за реализирането му. Припомняме ви, че отключването на софтуера на iPhone 5c на заподозрян за терористичната атака в Сан Бернардино през 2015г. е струвало на агенцията около $900 хил. Сума, която е доста висока дори за възможностите на ФБР, които са искали разрешени от съда за отключване на още девет устройства през последната година.

 

Всички тези опити поставят големи въпросителни относно сигурността на устройствата, които използваме. Aко ФБР могат да преодолеят защитата на iPhone биха могли да го направят с всеки друг смартфон на Apple или Android. В крайна сметка това превръща този проблем в голяма заплаха за всички граждани или чужденци, които пътуват до САЩ. Можем само да се надяваме, че ще се намери нормално решение на казуса, който да удовлетворява както нормалните хора, така и ФБР.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"