Прокуратурата направи проверка по сигнал на Антон Тодоров

Прокуратурата направи проверка по сигнал на Антон Тодоров
A A+ A++ A

Софийска градска прокуратура отказа да образува разследване по сигнал от бившия депутат Антон Тодоров, съдържащ твърдения за нерегламентиран достъп до класифицирана информация от началника на кабинета на президента Румен Радев, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение, предава NOVA. 

Проверката на прокуратурата сочи, че грама от МВнР, съдържаща класифицирана информация,наистина е постъпила в регистратурата на президентството с получател Иво Христов - началник на кабинета на президента. Документът обаче не е стигнал до него, тъй като той няма достъп до секретна информация, а е предоставен на главния секретар на администрацията на Президента Димитър Стоянов.

Прокуратурата е установила, че независимо дали документът е адресиран до началника на кабинета, в случай, че съдържа класифицирана информация, той се докладва на главния секретар, каквото е сторено и със секретната грама.

В администрацията на президента не са установени нарушения при обработването и съхраняването на класифицирана информация, както и условията и реда за предоставяне на достъп до нея, съобщават още от държавното обвинение.а

#Софийска градска прокуратура #Антон Тодоров #Румен Радев #МВнР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »