След дербито: 39 в ареста, 2 обгазени момичета и 1 ударен съдия

След дербито: 39 в ареста, 2 обгазени момичета и 1 ударен съдия
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

39 фенове бяха арестувани при сблъсъци преди и по време на мача между Левски и ЦСКА (2:2).

Първото стълкновение дойде на малко необичайно място - Южния парк. Сигналът за него е получен към 13,40 ч. на тел. 112. Незабавно натам са пратени полицейски екипи и при появата им групите са се разпръснали.

Впоследствие инцидент с ранен има в района на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви". Пострадалият обаче е без сериозни наранявания, което е установено след откарването му в болница. Най-спокойно бе на самите шествия, където многобройната полицейска охрана блокира всякакви опити за насилие и безредици.

Най-жестокият бой между фенове на двата отбора е на бул. "Васил Кънчов" във Враца. До него се стигна, след като привърженици на "червените", пътуващи от Козлодуй, устройват засада на "сините" при магазин за техника, твърди "Меридиан Мач". В масовия бой участват около 100 човека от двете агитки. Минути след сигнала районът почернява от полиция. Целият наличен състав на органите на реда е мобилизиран да прекрати боя. Има и пострадал служител от криминална полиция.

Арбитърът на дербито Левски - ЦСКА Георги Кабаков беше ударен с бутилка от минерална вода. Това стана на почивката, докато реферът се прибираше в съблекалнята. Бутилката полетя от Сектор А, където бяха настанени феновете на Левски.

Различни инциденти в двата фенски сектора - Б и Г, пратиха в болница две момичета, дошли да гледат мача. Въпросните девойки бяха откарани с линейки в болница още по време на дербито. И в двата случая става дума за обгазяване.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »