Приключва възстановяването на оградата по границата

Приключва възстановяването на оградата по границата
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Завършва възстановяването на възпрепятстващото съоръжение по българо-турската граница, нанесени от природно бедствие в община Малко Търново. Ситуацията с нанесените от бедствието щети е овладяна.

Съоръжението е критично важен обект за сигурността както на България, така и на Европа и политически спекулации по темата са неуместни при разрешаване на възникналия проблем, съобщават от Министерски съвет.

Бедствените наводнения през изминалите седмици нанесоха значителни щети в района на Община Малко Търново, като в засегнатите райони бяха частично повредени и участъци от възпрепятстващото съоръжение по границата с Турция. Към днешна дата ремонтите са на етап приключване и охраната на границата се очаква да се върне към нормален режим в най-скоро време.

По официални данни на НИМХ падналите валежи в района на Малко Търново в периода 21-30 септември са определени като екстремни. Бяха отнесени пътища, земна маса и дървета. Обявено бе бедствено положение. Стихията нанесе поражения и върху част от оградата по българо-турската граница.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"