Пиронкова се свлече с 20 места след „Уимбълдън“

Пиронкова се свлече с 20 места след „Уимбълдън“
Спадът при Пиронкова е нормален предвид това, че тя имаше да защитава цели 500 точки от достигнатия четвъртфинал в Лондон през миналата година. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българската тенисистка Цветана Пиронкова падна с 20 места в световната ранглиста след края на „Уимбълдън“ и вече е 58-а в класацията, докато при мъжете Григор Димитров запазва 69-ата си позиция.

Спадът при Пиронкова е нормален предвид това, че тя имаше да защитава цели 500 точки от достигнатия четвъртфинал в Лондон през миналата година, а сега отпадна още във втори кръг след загуба от Мария Шарапова, предаде БГНЕС.

Това донесе на българката само 100 точки. Григор Димитров също достигна до втори кръг на „Уимбълдън“ и успя да защити точките си от миналия сезон. Той остава под номер 69 в класацията на АТР.

Тази седмица българинът играе на турнира в Бостад, Швеция, където първият му съперник е бразилецът Рожерио Силва. Срещата ще се играе утре.

Втора ракета на България при жените е Диа Евтимова със 158-ото си място в света, а след нея се нарежда Елица Костова, номер 164 в ранглистата.

В челото при жените като номер едно в света се върна Виктория Азаренка, измествайки Мария Шарапова.

Роджър Федерер пък подобри рекорда на Пийт Сампрас по брой седмици на върха и след триумфа си на „Уимбълдън“ вчера е номер едно, сменяйки Новак Джокович.

#тенис #Григор Димитров #Пиронкова #Цветана Пиронкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"