Мишо Таков: Кобрата не е алчен като Мани Пакиао

Мишо Таков: Кобрата не е алчен като Мани Пакиао
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Близкият приятел и бивш треньор на Кубрат Пулев - Михаил Таков даде своето експертно мнение за ситуацията около пропадналия мач на Кубрат Пулев с Антъни Джошуа. Ето какво сподели специалистът пред "България днес":

- Г-н Таков, какви са шансовете двубоят Пулев - Джошуа да бъде пренасрочен?

- Мениджърите са написали в договора за мача, че Кубрат ще бъде заменен от следващия в ранглистата, ако не може да се боксира. Ако помните, имаше и подобна ситуация за мача с Кличко. Тогава украинецът се контузи, но имаше повече от месец до самия мач. А сега са 12-13 дни. Такам сега се превръща в официален претендент.

- Колко е тежка подобна контузия на гръден мускул за един боксьор?

- Подобни травми на гърдите, било то на мускул или кокал, са много неприятни. Когато поемаш въздух, болката се чувства. Да не говорим за движението по време на тренировка или мач. Невъзможно е да дишаш нормално, което значи, че няма как да се играе мач. Нямам представа как се е получила травмата. Възможно е при нанасяне на удар или при гимнастика. Лекарите трябва да преценят каква е степента. При всяко положение е невъзможно да тренираш, а какво остава да боксираш с подобна болка. Мани Пакиао се опита да се бие с контузия в един негов мач, а след това бяха заведени дела срещу него (бел. ред. - в мача на века срещу Флойд Мейуедър).

- Как виждате бъдещето на Пулев оттук насетне?

- Не е ясно дали тази година или догодина отново ще се качи на ринга. Нека да видим как ще премине възстановяването. Лошото е, че промоутърът на Джошуа - Еди Хърн, гледа интереса на неговия боксьор. За тях срещата срещу претендент като Пулев е второстепенна. Те ще вземат много повече пари при обединителни срещи с другите шампиони. Помните колко дълго Кубрат трябваше да чака Кличко. Около година и половина. След това същото се получи и с Джошуа.

#Кобрата #Мани Пакиао

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »