Плевнелиев ще води „тежки битки с Брюксел“

Плевнелиев ще води „тежки битки с Брюксел“
„Регионалното развитие ще бъде изключително важна и стратегическа тема за президентската институция“, отбеляза Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

През втората половина на 2012 година вече трябва да се водят „тежките преговори и битки с Брюксел“ за защита на Националната програма за развитие 2020, заяви Росен Плевнелиев.

Изработването на Националната програма за развитие 2020 е категоричен ангажимент на президентската институция и тя трябва да бъде финализирана към средата на 2012 г., подчерта новоизбраният президент на България Росен Плевнелиев на работна среща във Варна, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„Регионалното развитие ще бъде изключително важна и стратегическа тема за президентската институция“, отбеляза още той.

„Регионите ще бъдат представени в Съвета за икономическо и социално развитие и Съвета по инфраструктура за модерна България към президента, в които ще бъдат поканени и членовете на кабинета. Така важните местни проекти и приоритети да бъдат интегрирани не само в дневния ред на президента, но и в този на правителството и на другите институции. Така както Европа е на регионите, така и президентската институция ще работи за „България на регионите“, което означава регионална икономика, регионално качество на живот и регионална икономическа перспектива“, обясни Плевнелиев.

Варна е вторият от големите градове, включени в обиколката на Росен Плевнелиев – София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе и Плевен.

В работната среща участваха представители на общината, областната управа, неправителствени, браншови и работодателски организации, представители на висшите училища, директори на големи държавни дружества и други.

#Плевнелиев #Росен Плевнелиев #президент #2012

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"