Американски дрон изби 20 екстремисти в Пакистан

Американски дрон изби 20 екстремисти в Пакистан
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Ракети, изстреляни вероятно от американски дрон, са ударили снощи сграда, използвана от екстремисти в племенния район Курам, близо до пакистанско-афганистанската граница. При ракетния удар са убити 20 екстремисти, предаде Асошиейтед прес, като цитира двама служители от пакистанското разузнаване, информира Off News.

Според служителите, пожелали анонимност, сградата вероятно е била използвана от мрежата на Хакани. Тази екстремистка група до неотдавна действала главно в Данде Дарпа Хал, близо до Мираншах - главния град на племенния район Северен Вазиристан, но се изтеглила от там след операция на пакистанските сили в отговор на нападение на екстремистите срещу военно училище в Пешавар, в което бяха убити над 150 души.

Представител на властите, който също пожелал анонимност, казал, че снощният ракетен удар бил нанесен много близо до неохраняваната граница с Афганистан, в планински терен. Той добавил, че все още не е ясно дали атакуваната сграда е била на пакистанска територия.

Според Пакистан американските нападения с безпилотни самолети нарушават суверенитет му. Вашингтон обвинява Пакистан, че дава убежище на екстремистите, но Пакистан отрича, отбелязва АП.

Външният министър Хаваджа Мухамад Асиф каза по телевизията, че в момент, когато са започнали нови преговори за мир, САЩ не бива да извършват никакви нападения с дронове нито в Афганистан, нито в Пакистан.

Преговори за мир и стабилност в Афганистан започнаха вчера в Оман между представители на Афганистан, Китай, Пакистан и Съединените щати. Те ще се опитат да съживят мините преговори с афганистанските талибани, съобщиха на Ройтерс служители в пакистанското външно министерство.

#Пакистан #дрон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »