Тереза Мей и Юнкер обсъждат темата за Брекзит

Тереза Мей и Юнкер обсъждат темата за Брекзит
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Преговорите за излизане на Великобритания от ЕС трябва да бъдат ускорени. За това се съгласиха по време на среща в Брюксел британският министър-председател Тереза Мей и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, информира БНТ.

Жан-Клод Юнкер: Никога не съм разбирал защо журналистите, дори най-знаменитите, винаги питат за изхода от срещата, преди тя да се е състояла. Ще се срещна с госпожа Мей тази вечер, ще говорим и ще разберете резултатите.

Освен забързване на преговорите за излизане на Великобритания от Европейския съюз, в общата декларация се посочва и общият интерес да бъде запазено споразумението за иранската ядрена програма, както и общата работа за засилване на сигурността на гражданите в Европа и конкретно в борбата с тероризма.

Разговорите между Мей и Юнкер се състояха три дни преди срещата на върха на ЕС в четвъртък и петък в Брюксел. Европейските лидери трябва да решат дали преговарящите за Брекзит могат да преминат към втората фаза, която предвижда обсъждане на бъдещите търговски отношения. От гледна точка на ЕС няма достатъчен напредък. Основният спорен въпрос е колко трябва да плати Великобритания за "развода". Според Брюксел сумата е между 60 и 100 милиарда евро.

 

#Тереза Мей #Юнкер #Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"