Затруднено е получаването на документ за български произход, съобщи Андон Дончев

Затруднено е получаването на документ за български произход, съобщи Андон Дончев
A A+ A++ A

Българите зад граница трудно получават документ за български произход. Той е необходим за издаване на визи за постоянно пребиваване и за получаване на гражданство, обяви председателят на Комисията за политики за българите в чужбина Андон Дончев, цитира news.bg 

В момента процесът на подаване на документи за получаване на удостоверение за български гражданин е практически блокиран. Причината е, че не работи сайтът, през който става записването и получаването на номер и насрочване на дата за подаване на документите. 

Очакват министъра на външните работи Екатерина Захариева да даде обяснение по случая на заседанието на ресорната парламентарна комисия идната сряда. 

Припомняме, от правосъдното министерство скъсиха срока за получаване на българско гражданство с година и половина. Преди два месеца от ведомството на Цецка Цачева обявиха, че е предвидено едновременно с подаване на документите за придобиване на българско гражданство да се насрочва и изслушването на кандидата. 
Срокът за придобиване на наше гражданство може да бъде намален с година и половина при спазване на всички законови изисквания, уточни тогава правосъдният министър.

#документ #български произход #Екатерина Захариева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"