Най-абсурдните суеверия за петък 13-и

Най-абсурдните суеверия за петък 13-и
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Открай време петък 13-ти всява страх и тревога, а корените на тези суеверия са все още неизвестни. Някои търсят обяснение в християнската религия, други го намират в скандинавската митология. А трети просто отказват да ходят на работа и да шофират, дори не стават от леглото.

Но всичко това вече сме го чували. Сега ще отделим внимание на най-смешните, абсурдни и шантави суеверия за петък 13-и, ей така – да се посмеем

13 гости на масата – в никакъв случай!

Някои хора смятат, че ако на петък 13-и на масата седнат 13 души, нещо лошо ще се случи.

Това се свързва с Тайната вечеря в Библията, на която Юда Искариотски е бил последният, тринайсти, настанен на трапезата.

Във Франция пък разказват как година след събиране, на което имало 13 гости, един от присъстващите починал. Така се родило суеверието, че никога не бива да се канят точно 13 гости, за да не бъде някой от тях преследван от проклятието.

Родените на петък 13-и имат нещастен живот

В някои краища на света смятат, че ако бебето се роди на петък 13-и, ще бъде нещастно цял живот. Най-суеверните майки са готови на всичко, за да не родят на фаталната дата.

Да счупиш огледало на петък 13-и е по-лошо, отколкото в който и да е друг ден

Да счупиш огледало на петък 13-и е много по-страшно, отколкото във всеки друг ден, защото във фаталния ден счупеното огледало носи не 7, а цели 13 години нещастие.

На този ден разговорите с непознати са особено опасни

Най-суеверните хора избягват непознатите на петък 13-и. Те съветват никога да не разговаряте с непознат на този ден, защото може да ви урочаса и да ви се случи нещо лошо.

Пазете се от 13

Най-добре е на този ден да не обръщате внимание на цифрите около вас, защото ако видите числото 13 някъде, това ще ви донесе много лош късмет.

Не пътувайте на петък 13-и

Това е едно от най-разпространите суеверия за петък 13-и. Ако тръгнете на път в този ден, лошият късмет ще ви преследва навсякъде.

Левият крак на петък 13-и

Ако на сутринта в петък 13-и станете от леглото и стъпите първо с левия крак на пода, очаква ви кошмарен ден.

#суеверия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »