Марк Уебър спечели Гран При на Великобритания

Марк Уебър спечели Гран При на Великобритания
Уебър стана вторият пилот през сезона във Формула 1 с две победи в кампанията. Снимка: grandprix.com
A A+ A++ A

Марк Уебър с „Ред Бул" стана вторият пилот през сезона във Формула 1 с две победи в кампанията, след като триумфира в Гран При на Великобритания.

Страхотна стратегия на австралиеца и бързо темпо му донесоха успеха на пистата "Силвърстоун", където той стартира от втора позиция. Времето на победителя бе 1:25:11.288 часа, предаде БГНЕС.

Обратно, тактиката на спечелилия пол-позишън Фернандо Алонсо с „Ферари" не сполучи, но все пак той се поздрави с втората позиция в неделя, 8 юли, изоставайки на 3.060 секунди от лидера.

Трети завърши световният шампион Себастиан Фетел, с което зарадва тима на „Ред Бул". Изненадващо добро класиране с второто „Ферари" отбеляза Фелипе Маса, останал четвърти.

Двойката от „Лотус" Кими Райконен и Ромен Грожан се наредиха съответно пети и шести. Седмата позиция остана за легендата Михаел Шумахер с „Мерцедес".

Разочарованият Люис Хамилтън с „Макларън" пък завърши едва осми. Бруно Сена и съотборникът на Хамилтън Дженсън Бътън допълниха позициите, даващи точки за класирането.

При пилотите водач в класирането излезе Алонсо със 129 точки, Уебър е втори със 116, а трети е Фетел със 100.

#Марк Уебър #„Ред бул" #Формула 1 #Гран При на Великобритания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »