Психолог разкри как е изградил образа си измамникът от Facebook

Психолог разкри как е изградил образа си измамникът от Facebook
A A+ A++ A

Избягването на видеоразговори и лични срещи на представилия се за Александър Николов във Facebook са били ясен признак, че профилът е фалшив. Това коментира за Дарик психоложката Лена Лалчева.
 
 Според нея измамникът е градил образ на успял, млад човек с години. Тя допълни, че вероятно представилият се за Николов е познавал добре човешката психика и е успял да спечели доверието на потърпевшите, както и да ги манипулира.
 
Профилът на Александър Николов във Facebook е актуализиран всеки ден. Психоложката Лена Лалчева коментира, че той е създал образ на успял човек, който пътува често и е спечели доверието на хората с комуникативността си и добре изграденото си мнение по обществени проблеми.
 
Лалчева допълни, че според повечето измамени фалшивите профили са прикрити. В тях липсва лична информация, снимки и актуални събития.
 
Специалистът коментира, че не трябва да се подвеждаме по общи приятели или голям брой снимки в профилите във Facebook. Тя допълни, че едно от най-опасните неща в случая е споделянето на лични данни с човек, който никога не сме виждали. Според психоложката в случая на Александър Николов е имало ясни белези, че профилът е фалшив.
 
Лалчева допълни, че според нея от тук нататък хората ще бъдат по-предпазливи.

#Александър Николов #Facebook #фалшив #образ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »