Условни присъди за двама лихвари, "препрали" над 100 хил. лева

Условни присъди за двама лихвари, "препрали" над 100 хил. лева
A A+ A++ A

Условни присъди получиха двама обвиняеми за лихварство и пране на пари, съобщиха от Плевенската окръжна прокуратура, информира news.bg 

Иво А. и Милен Н. се признаха за виновни за това, че за периода от 01 януари 2006 г. до 31 декември 2009 г. в градовете Гулянци и Плевен заедно са извършвали банкови сделки. Двамата предоставяли кредити без да имат специално разрешително за подобна дейност. Срещу отпуснатия заем искали 10% месечна лихва. Те дали заеми на 13 души за общо 211 200 лева.

Иво А. се призна за виновен и по повдигнато му обвинение за това, че от неустановен ден до 14 януари 2015 г. в Плевен държал огнестрелно оръжие - сигнално-газов пистолет "IDEAL BLACK", 9 мм, с пълнител, преработен в боен. Той имал и боеприпаси за огнестрелно оръжие - 6 патрона, без да има за това надлежно разрешение.

Третото обвинение, по което е осъден Иво А., е за това, че между 21 декември 2007 г. -12 февруари 2013 г. в Плевен е направил имуществени сделки за 102 323 лева, което е обект на "пране на пари". Иво А. е знаел, че то е придобито от него и другия обвиняем чрез престъпление. 

Той е осъден на три години лишаване от свобода, отложено с пет години изпитателен срок и глоба 5000 лева и да заплати в полза на държавата 102 323 лв. - равностойността на липсващия предмет на престъплението.

На Милен Н. е наложено наказание две години лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок и конфискация на една втора от имуществото на дееца - три поземлени имота в землището на село Сомовит. Сключените споразумения имат последици на влезли в сила присъди.

#условни присъди #лихварство #пране на пари #Плевенската окръжна прокуратура #Гулянци #Плевен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"