Рашидов: Тъжен съм във властта

Рашидов: Тъжен съм във властта
Рашидов довери още, че е наследил от времето на Стефан Данаилов 6 млн. дефицит и в резултат на отговорностите, които е поел е отключил диабет. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на културата Вежди Рашидов сподели за разочарованията, които е преживял откакто заема престижния пост.

„Тъжен съм във властта, защото бях в красива заблуда и не исках да се кача на камбанарията," каза министър Рашидов в своята равносметка за изминалите години, предаде агенция КРОСС.

Той добави още, че е разочарован от това, че държавата е източник да се хранят някои хора, а не талантът. И е достигнал до прозрението, че в културата шум се вдига, само когато става дума за пари.

„Обществото получава някакъв тип ерекция, когато се плюе по известните," обобщи министърът.

По повод изказването на Георги Стайков по ТВ 7 на 1 юли, че министърът на културата трябва да си поеме отговорността за българското кино, Рашидов заяви, че за да се направят поправки в закона за киното, той трябва да се внесе в парламента.

„По сега действащия закон, министерството е само касичка, осигуряваща пари за кино, и няма функции да проследява как се харчат те," обясни министърът.

Рашидов довери още, че е наследил от времето на Стефан Данаилов 6 млн. дефицит и в резултат на отговорностите, които е поел е отключил диабет.

„Липсата на хигиена помежду ни нанася щети на културата и ни прави несериозен народ," каза министърът на културата в заключение.

#Вежди Рашидов #Рашидов #министър на културата на България #власт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »